Отдъхват си оръжията,
още топли
след битката за тази крепост.
Отпаднали до глупост воини,
ранени
бягат от полето смъртоносно.
И мракът слиза
постепенно,
изтръпнал в неочакван страх
пред падналите в кърви
голи истини,
посечени с един замах.
Утихнало е всичко
след пороя
на страстите, ехтящи в нас
с копнежа вечен свой
по нея,
непобедената от никого любов.
© Стефан Всички права запазени
Браво!!!