Воля
Тази вечер пия аз за тебе -
напук на болката, напук на суетата!
За мен не значиш нищо, мина време,
откакто ми затръшна ти вратата.
И плаках, биех със юмруци,
сълзи се стичаха по бледото лице,
но днес те няма - има само звуци
- ударите на самотното сърце.
Днес дори ще потанцувам -
в прегръдка топла във едно със самотата,
ще изпия чашата до дъно
и ще преглътна на раздялата горчивината.
Ще запаля свещ, но не за да се моля,
а да благодаря за силата и за куража,
да преодолея болката и мойта воля
на тебе "Не" завинаги да кажа!
© Надежда Рашева Всички права запазени