През стени гранитни
преминава волята човешка
и постига всяка своя цел!
И горда от това изрече:
Аз съм силата велика
и търпение в отсрочката!
Ще премахна тиранина обстоятелство
и ще го поставя на мястото на роба.
Ще детронирам силата на слабостта,
намирайки леглото си в гроба!
Ще облея всяка човешка душа
с упоритост, решимост и щение.
А вас, нерешителност и страх,
ще изпратя във вечно забвение!
А рогатата дума инат,
облечена в лъжливо съдържание,
не е моя посестрима.
И не ме бъркайте с нея,
защото е слабост, сила невзряща.
Моят път осветен е от разума,
и действията аз повелявам!
Водата клокочи, когато подгрявам я,
а безволието изпепелявам!
Диадема съм на мисълта
и короната на усилията,
защото по пътя на упоритостта,
с воля и нравствена сила
човек се въздига!
© Лидия Всички права запазени
"Диадема съм на мисълта
и короната на усилията,
защото по пътя на упоритостта,
с воля и нравствена сила
човек се въздига!"
Моите поздравления, Лидия!