Трогателен си, дявол да те вземе!
И нека този дявол да не бъда аз.
Не искам нищичко от тебе да отнемам -
ни времето, ни тихия ти глас.
Не искам нищо. Само да те има.
Да ме изпълваш със копнежи и мечти.
Ти виждаш, че навън е люта зима.
Поне ума ми с думички стопли.
Трогателен си. Трябва да те има.
Напук на времето и на студа напук.
За мен е тиха, мразовита зима.
На тебе топло ли ти е като съм тук?