18.10.2009 г., 23:34 ч.

Все още помня нейната стая 

  Поезия » Любовна
652 0 4

Все още помня нейната стая

със розово-лилавите стени

отдавна пробвам се да я забравя

но не спира парфюмът ù да ме следи

Очи закривах с длани безнадеждно

и надявах се отчаяно да спре
ароматът пак промъкваше се нежно

и като шкурка душата ми дере

 

Изковах си броня от стомана

и прикрих се зад студената ù сплав
изчезна въгленът от мойта рана
но остави белег розово-лилав

 

Светът ми промени се стана някак сив и пуст
сякаш липсва ми парфюмът и горчивият му вкус

Затова понякога оставям ризницата настрани
поемам дъх... и се пренасям между онези шест стени

© Акил Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??