На туй безхаберие вече стига,
не е виновна майката природа!
Ново бедствие тука пристига,
че много неща са ни гола вода!
Прост народ – слаба държава*,
кат на война е в мирно време!
Хаосът в България продължава,
но пак спи нещастното племе!
–––––––––––––––––––––––––––––––––
* – нар. мъдрост
© Георги Всички права запазени