Вселенско изобилие
Дайте достъп, неограничен
до вселенското безкрайно изобилие.
Във списък – дълъг, неомастилен,
желанията, страстно ще разкрием.
Имало несвършващи блага,
които всеки можел да използва.
Билетът бил – към Вселената молба.
А нужна ли е бланка, или форма?
Молитвено, с желания в ръце,
от Вселената, редим се за промяна.
Ако всичките блага ще ни даде,
дали ще иска нещо във замяна?
Като никога не дало плод дърво,
като лоза, изсъхнала напролет,
егоцентричното и незаслужено добро
възможно, достъпите да затвори!
От гърбовете сухи клони ще стърчат,
щом ценностите вехнат без пощада.
А вселенските закони ще решат,
че от много изобилие присяда!
24-10-2020 Хапка-Капка
© Десислава Вълова Всички права запазени