Второто значение
Значение второ има всичко.
В игрална зала влизаш ти.
Играеш.
Там, ил наблизо има хора.
Значение второ ти намираш.
Но второто значение първо е за друг предмет.
Нанизват се предмети други.
А значението ти го определяш.
Акцентираш.
Куче лае или вие.
Има наблизо човек.
Дай му малко от водата твоя.
Страда душата негова.
Камък от дома твой е тоз човек.
Второто значение е врата за нещо ново!
Не, казваш ти - спирам аз до тук.
Спри се, може - почини си.
Но значението второ те зове.
Не бой се ти от второто значение .
Нов път-пътека то чертае.
Второто значение - камък скромен е.
Ил камъче невзрачно.
Нужни са камъните тез за твоята душа.
Именсита - безкраен ил широк света е.
Нова свежа струйка той съдържа за твоята душа.
Не бързай много ти по пътя свой.
Давай - давай ти каквото имаш.
Цветче безвредно леко ароматно виждаш.
На пътеката твоя.
Откъсни го.
Аромат и скромно вещество съдържа то.
За твоя чай прекрасен.
Второто значение се съдържа във всяко изречение.
На книгата прекрасна.
На живота твой. И във всяка друга книга.
Не бъди строго устремен в живота.
Подценявай малко твоите амбиции.
За да видиш ти предмета твой със значение второ.
Градинар си ти!
В градината прекрасна на живота.
Търси ти винаги-намирай.
Второто значение и предмета втори.
Разходката ни учи на второто значение.
На разходка ти ходѝ!
Тя ще те научи света да гледаш.
Значение второ-трето да намираш.
Там - в този скромен път - ще намериш ти предмети нови.
Душата твоя ше се храни изобилно.
Песента разходка е.
Четенето е разходка.
Всеки поглед е разходка.
Слава на предмета всеки втори.
На боговете слава.
На Велес!
На Лесничея, който ходи-ходи.
Ходи и бере цветчета най-различни.
За да има той - чай ароматен за душата своя.
И за душите втори-втори.
Камъни прекрасни.
За неговия дом.
Слушай кучешкия лай!
Шум и звук всеки друг.
Имат те без съмнение
Второ значение!
Ура
Лесничея
© Леснич Велесов Всички права запазени