Всеки се ражда, живее, умира,
нещо харесва, по малко презира,
вярва, усмихва се, плаче, прощава,
бори се, пада, напред продължава,
губи, печели, проклина, рискува,
страда, но крие и мислено псува,
ходи и тича, признава, отрича,
мрази безумно и страстно обича...
Всеки познава копнежите празни,
лута се, търси се в улици разни,
плаши се, моли се, малко ревнува,
играе себе си и се преструва.
А вярата идва, и тръгва, и връща се,
променя животи, във болка превръща се,
единствено вярата в мене остава,
че всичко минава, и Господ прощава...
© Елица Всички права запазени