Това, че умееш да пишеш поете,
не значи, че грееш от доброта.
Вехнеш като неполивано цвете,
когато откъснат от теб любовта.
А хората вярват, че можеш поете,
с думи красиви, да гониш тъга.
Чудят се даже, къде са крилете,
летели от изгрев, до ярка луна.
Виж им очите, гледай поете,
всеки човек носи нежна душа.
А срещне ли обич, тогава и двете,
ще пишат поезия за любовта.
Явор Перфанов
14.05.2018
Г.Оряховица
:)
© Явор Перфанов Всички права запазени