За всеки начертала е съдбата
Единият в калта се ражда,
другият разкоша го обгражда.
Единият с недоимъка расте,
другият натруфено конте.
Единият го докарва и от просия,
другият всичко му е на тепсия.
Единият вегетира на нулата на живота,
другият живурка на последната му кота.
Така за всеки начертала е съдбата –
път широк или пътека да ходи по земята,
но за края взела е решение меродавно:
,,Пред червеите разни, единият и другият
да бъдат наравно!"
© Никола Яндов Всички права запазени