3.09.2021 г., 17:14 ч.

Вятърът на промяната 

  Поезия
323 0 0

В тези трудно преглъщани дни

с изгарящи страсти емоционално нечисти,

зададох въпросът нелеп: "Какво предстои?",

сред хаос  лишен от човечност и грижи.

 

Приплъзваме сърфа на ежедневие сложно

в турбуленция дива  въртят новини.

Пристъпваме плахо, на пръсти, тревожно,

в очакване всичко да бъде, както преди.

 

Кой ни принуди, кой ни подтикна,

да загубим с лицата си и нашият ум?

В безсъзнателна  ярост пътува в наивност

мярата днешна лишена от друм.

 

Животът размята камшикът си сръчно

и поиска своите решения днес,

издигна стени, раздели ни беззвучно

като върза на възел  възможната реч.

 

Времето бърза,  разтапя стрелките...

Отдавнашен тътен заглъхва едва.

Вятърът на промяната замита следите,

а бъдещето ни..., защо ли отрони свидлива сълза.

© Валя Сотирова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??