Сред ценности размити днес се лута
обърканият съвременен човек –
безпомощен, изплашен „цар” на смута
държи се сякаш ще живее век.
Благата материални заслепяват
отслабналия му духовен взор
и егото му мощно възхваляват,
залагайки зародиш на позор.
В стремежа над себеподобните да властва,
разгръща целия си тъмен потенциал,
стремглаво нарцисизмът му нараства
и тласка го към личностен провал.
Уви, това е на джунглата законът,
със зъби, лакти, нокти, ако щеш,
да се докопаш на славата до трона,
дори с цената духовно да умреш.
И както римляните казали са още,
човекът вълк е за човека днес,
технически напреднал, но немощен
за любовта към ближните в прогрес.
© Виктор Костадинов Всички права запазени