ВЪЛНЕНИЕ
Вълнува ме душата на човека
и пръчките лози, наляли плод.
Дали човекът с педя е израснал?
Дали духът му - избуял?
Вълнуват ме децата, като пораснат,
на какво ще се възпитават - те?
Дали като узреят и станат осъзнати,
ще забравят бащин дом или език?
Дали в живота ще са силни и единни?
Ще се родят ли Нютон, Магелан...?
Дали светът на сантиметър е пораснал,
или ще се погуби - сам?
© Крисимира Найденова Всички права запазени