Шепа коледно звънчене,
от елхите острилца,
шити Сечкови гоблени,
цели шарени яйца,
от кокичета камбани,
минзухарена жарава,
глас от агънца засмяни,
да заврят на куп се слагат.
Бърка се със топъл вятър.
Почне ли сместа да ври,
с аромата на гората
трябва да се задуши.
От магията тогава
с шепи може да се вземе,
трябва тя да се раздава
в слънчево и топло време.
Който няма настроение
и сълзите му текат,
тез вълшебни сътворения
бързо ще възстановят
и усмивка за начало,
трепет в тъжните сърца,
черното ще стане бяло...
Тайната е в любовта!
© Валентин Йорданов Всички права запазени