Вълшебство
Очи притворя ли и всичко се повтаря
като във приказно-вълшебен филм,
случайна среща, погледи през рамо
и после във мълчание вървим.
И може би от този миг нататък
започна пътят ни един към друг -
разбрахме го и двамата, макар че
не промълвихме с тебе нито звук.
Бе хладна вечер - спомняш си нали?
Ти сгушена лежеше в моя скут,
ръката ми косата ти погали -
и трепна ти, но знам не бе от студ.
Аз още помня топлите ти устни,
целувките дарени в полумрака,
изгарящата нежност на ръцете,
телата ни, които се зовяха...
И трепета от нашта първа близост,
и ласките, с които ме опи,
и чувството моментно на уплаха,
прокраднало се в твоите очи.
И оня ураган от диви страсти,
роден от забранената любов,
и трепета от нощите прекрасни,
събудили във нас копнежа нов -
Копнеж да се раздаваш без остатък,
за радост на любимия човек,
и всеки миг - дори да бъде кратък,
да изживяваш като че е век.
© Любомир Попов Всички права запазени
нищо че е писан за забранената любов!
Тя съществува, колкото и да я отричаме!