Какво ми даваш ти, живот окаян,
омърсен от непочтеност и лъжи,
само туй ли е останало
след толкова години на мечти
-за светло бъдеще и дом,
за щастие и здраве
през годините напред!
Едно ни учеха, но какво излиза?...
-че животът ни минава
сякаш сянка през нощта!
---
Гладна и жадна е мойта душа,
но не за хляб и вода!
-За гореща прегръдка в нощта
и сладка усмивка през деня!
Но всичко това са химери
на отминали и бъдещи дни
-Защо не мога да имам
вяра във идните дни?...
© Анка Александрова Всички права запазени