Създаде ни по собствен образ и подобие...
Нима си алчен? Злобен? Завистлив?
Нима братоубийството по Твоя воля
се случва... А от любовта ти ни боли...
Бог не наказва, когото мрази...
И явно много ни обичаш Ти...
Като злокачествени метастази,
които някой трябва да унищожи...
Нима сме твоя неразумна грешка?
От нас отвърна ли очи?
От кал и светлина природата човешка,
защо омеси Ти?
И може би единствено Рогатият
пред грешната ни същност ще се умили...
В единоборството си със Създателя,
опитващ грешката си да прости...
--------------------------------------------
С последно право на свободна воля,
на избор грешен и свещен,
за нас се борят Дяволът и Богът...
Накрая, Боже, Тебе ли ще изберем?
© Нина Сименова Всички права запазени