25.09.2008 г., 10:50 ч.

Въпроси 

  Поезия
705 0 3
Въпроси


Животът е като в пустинята вода:
сега е тук, но в миг изчезва без следа.
И питаш се: защо ни Бог създава?
Защо престоя земен тъй бързо прекратява?


Защо се мъчим да създаваме, творим?
Защо във време кратко бъдеще градим?
Защо не ни даде безгрижно дълголетие?
Защо не ни дари поне столетие?


Защо ни праща болестите, завист?
Защо са някои хора с леки нрави?
Защо са някои бедни, други пък богати,
защо едни в бордеи са, други - в палати?


Защо труда на някои - други го крадат,
защо дори сред равни едни са с пръст в меда?
Защо да гинат младите в войните,
защо след тях да скубят майките косите?

Защо... Защо... Защо?

Георги Гълъбов

© Георги Гълъбов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??