10.09.2024 г., 9:48 ч.

Въпроси, въпроси, въпроси 

  Поезия » Гражданска
90 0 2

 

Пълно е с безпокритни претенции,

със свалячи, с достойнство увиснало,

с млади, но сякаш за пенсии,

със светли личности... но с тъмно минало...

 

Пълно е с подобни и други,

пред които изброените са светци,

като мъже с функции на съпруги

и професионални политлъжци...

 

Пълно е, пълно е, пълно е -

Боже, накъде сме тръгнали?...

Черно и пусто е, тъмно е,–

бъдеще има ли с българи?...

 

Топим се, като вощеница

и бурен превзема селата.

Родината – тъжна вдовица,

оплаква си горко чедата.

 

Дали ще я има България тука

след още толкова века

на колкото е? И изведнъж ушите ми чуха -

Дали въобще... ще го има човека?...

 

13.08.2024.

© Георги Каменов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??