Дали в света дойдох, за да живея
или пък този свят живее в мене?
И може ли тъгата да се смее
или смехът в тъгата ми немее?
Дали обичам страстно до полуда
или такава лудост е обичане?
Да съм добра ли е вълшебно чудо
или Добро е чудото за вричане?
Дали душата ми за мен е къща
или домът ми къща е за нея?
Сърцето към живота си ли връщам
или то бие, аз за да живея?
Дали умът ми води важна битка
или е лична битката ми с него?
Дали родих се, чувства да опитам
или съм роб на собственото его?
Дали отричам лошата си същност
или жена греховна съм във нея?
Дали от страх аз мислите завръщам
или със тях се уча да копнея?
Дали за вас съм мъничка вселена
от някакво космично общо цяло?
Или Вселената живее в мене
и свети мирна в младото ми тяло?
© Цветето Б. Всички права запазени