Народи с живи азбуки до днес
все още можем да броим на пръсти.
Да сме сред тях е повече от чест.
Че словото е винаги пред кръста.
Че винаги народът просветен,
през всички времена ще оцелява.
Защото е на мъдрост посветен
за славата, която заслужава.
Светът ще бъде като роден дом,
за който носи в себе си просвета.
България си има небосклон,
на който вечно знанието свети.
Върви народе български! Върви!
Върви към слава, към възход и почит.
Ти с писменост славянството дари.
И бъдещето с пръст ще те посочи.
© Александър Калчев Всички права запазени