Върви народе! На къде?
Върви народе унизени!
Върви към мрачни бъднини!
През вековете оцелели
днес българите се топим!
Чужбина втора е Родина,
но тя не ще ни замени
дъхът на рози и малини,
и гордите ни планини!
Сред векове на мрак и болка,
реки от кръв и от сълзи
нима ни беше малко толкоз,
та днес отново да търпим?
От горд народ, юначно племе
превърнаха ни във овце!
На никому за нас не дреме,
а всеки кожите дере!
Когато твойте те предават
и те продават като вещ
боли душата, не престава,
и всеки ден и час боли!
Народ били сме непокорен,
израснал в битки и войни!
Сега слуги сме най-покорни
на чужди сметки и игри!
24.05.2018г.
© Георги Иванов Всички права запазени