Рекламната латерна се промъква -
(прекъсва важен миг във сериала).
Прицелва се и в мислите ми бръква.
Как лесничко и бързо всичко става!
Забивам гневен поглед във тавана -
(пукнатините паяк ще удавят).
А всъщност, колко малко трябва само.
- Виж, скъпи, на екрана как го правят.
И мислите ми кръгом фантазират:
„Ще купим, ще започнем и ще светне”
Два пъти главният герой умира...
Спасяват го. Ти - дремеш. `Що ли шепна?
Във влака между драмата и дрямката
пътуваме в различни коловози.
Мечтата на удавника е сламката,
а моята - веднъж да си сериозен.
Рекламата отново с вдъхновение
отхлупва покрива на хоризонта.
Ала не ми помага с предложение
как теб да агитирам за ремонта.
© Дочка Василева Всички права запазени