I. Дихателна аритмия
Бяга чистият въздух от градовете ни,
от черните му потоци,
все по-нависоко се вдига.
И вече ще можем да го достигаме
само с нова ритмика на дишане,-
с вдишване на ...
подскоци.
II. Вятърът-коминочистач
Чак дотам ли я докарахме?-
Вятърът на градовете ни да е метач.
И както сме я подкарали, занапред,
ще опрем ребром в проблема:
"Как Вятъра в дробовете си ще вкарваме
като ... коминочистач?"
III. За заслуги
С перманентните си гафове,
политиците наши,
презаслужиха да им препращаме
всички сини частици прахови
директно в ноздрите ... в свръхпревишени дози.
© Вълчо Шукерски Всички права запазени