Смъртта дойде при мен
с твоите очи,
погледна ме и ме прониза
като кинжал, като куршум в сърцето.
Смъртта дойде при мен
с твоите ръце,
с бяла дантелена рокля тихо пристъпи,
с коси разпуснати, с пърхащи пеперуди
прегърна ме нежно и силно,
омаяна и влюбена гледах я в захлас.
Смъртта дойде при мен
като Христос,
да ми даде ново Възкресение.
Смъртта дойде при мен
като сияние от слънчеви лъчи,
нежна и добра като светлината.
Смъртта дойде при мен
и зае твоето място.
© Айше Рубева Всички права запазени