В утрото на Пасха из цялото Творение
се разнесе блага вест
за Христовото духовно Възкресение!
Затуй съм тъй възрадвана, щастлива
във Възкръстналата Псхална нощ!
Защото ти, Иисусе, ни обливаш
с твоята Божественост и Мощ!
Защото Ти събитие си най- велико,
денят на Тържеството на света.
Защото, Ти човешки мъченико,
избави много от смъртта!
Ти стана Тържество на тържествата,
утеха за духовните очи!
Ти даде Себе си и светлината
и със любов ни озари!
Оо, Иисусе, животворен усет
си във моите слова!
С твойто Възкресение възвърна
образа човешки,
в първозданната му чистота!
Оо, Мъчение Велико!
Възкръстна, за да ни изкупиш от греха.
Оо, Човешки мъченико,
със смърт потъпка ти смъртта!
© Лидия Всички права запазени