Я кажи, момиче младо,
тез сълзи от радост ли са
или от печал?
Я кажи, в живота
никой ли ръка не ти е подал?
Защо тъй унило е лицето твое?
Защо таз хубост помрачена е с тъга?
Я кажи, момиче младо,
какво терзае волната ти душа?
Или любовта в клетка я затвори
и превърна в птица с отсечени крила!?
© Ивелина Вълчева Всички права запазени