(по Людмила Шкилева - Яблочко хочешь, Адам?)
Ябълка искаш ли, Адаме? Кво си потриваш мустаците?
Пробвай тая наслада? Или те е страх от гадината?
Змията разправя, че все по-редки са храсталаците
на девствено-пищната Райска градина...
Не е ябълка, мили, а е истинско чудо!
Червена и сочна, даже семчици виждаш!
Отхапи си парченце, докато гледам те лудо!
Някой ще мине... Не опиташ ли - ме обиждаш...
От змията за тебе изпросих я, мили...
Лъжа ли?! Откъде са скандалните мисли?!
Хубавец ще ми станеш... То в нея е Силата...
Сладка ли е? Е-е-е-е... Защо макароните ти увиснаха?
Обеците на ушите ти са прекрасни,
но мъж с обеци - пътека премината...
Е, виждаш ли, чак сега ми е ясна, бедно момче,
за изгонването от Рая, причината...
© Красимир Дяков Всички права запазени