Може утре да дойде без грим
този ден, който всеки очаква -
със снежинки, или със мъгли,
с ветрове, или просто със лято.
Януари безумно цъфти -
луд художник червено разлива
по платното на зимно поле,
вместо ледени, тъжни мотиви.
После шум на далечни криле
се стопява, без птица да видя.
Силует самодивски зове
като пролет с девическа риза.
Може утре да дойде снегът,
замотал с вълнен шал януари,
но на двора все още цъфтят
рози две, за света полудяли.
01.01.2021
Не бях виждала досега розите да цъфтят през януари. :)
© Геновева Симеонова Всички права запазени