Липите ме обгърнаха изцяло
с вълшебния върховен аромат.
Предаде се подмаменото тяло
в ръцете на разлистен липов цвят!
Очите ми преливаха от злато,
закичено по клони на липи.
Обичам те, прекрасно мое лято
със сластните отблясъци, искри!
Аз искам в липов цвят да се обвия,
да бъда малка тръпнеща пчела.
От соковете твои да отпия –
дърво, пропито с юлска красота!
© Данаил Таков Всички права запазени