От запасите за Влади
майка му шише извади,
че обича за закуска
по две патрончета да люска.
Брей, каква голяма сила
във шишето се скрила!
Владко бузите издува
и за студ не ще да чува.
Пръв юнак е в махалата.
Тръшка всички в механата.
Пие пъргаво и сочно-
горе-долу килце точно.
Че пияч е-грешка няма.
Пие винаги за двама,
а мезетата дели
със приятели добри.
Но го гони махмурлук...
Удря го в главата чук
и да стане той не може.
Истински юнак...О Боже!
© Георги Янков Всички права запазени