Син съм на юнашко племе,
туй го в книгите видях.
Ама, дявол да го вземе,
аз май нещо не разбрах!
Где е племето юнашко,
тук наблизо хич го няма?
В Сърбия ли, Босна,Влашко
или в Щатите, Панама?
Племе има тук, безспорно,
има вождове, шамани,
ала то е бутафорно,
то си няма капитани
що прославиха страната
в битките за роден край
и направиха хавата
да и викат "земен рай"
Ний сега сме бабаити
от въже и кол събрани
и, от кризата пребити,
сме полегнали аслани.
© Георги Янков Всички права запазени