Пòривни мечти развивай! —
Тъй животът те съветва.
Безизхòдно не унивай
и да бъдеш — дай си клетва!
На приятели не вярвай
и на помощ не разчитай!
Път към небеса прокарвяй
и премеждия насмитай!
Благодарности не чакай! —
Повечето користèят!
Щастливèй и не протакай! —
Инак чувствата линеят.
Нека и любов крепѝ те!
И ти вдъхновява дните!
© Стоян Минев Всички права запазени
с убеждение —
че е излишно всяко
обяснение