Юнска терапия
Затвори очи и да забравим
умората, напрегнатия ден,
лятна приказка ти обещавам,
повярвай ми и тръгвай с мен!
По юнските пътеки боси,
забравили условности, ще тичаме
и морни, във трева зеленокоса,
натежалите си дрехи ще събличаме.
Ще пием жадни с сетивата си
забрава от небето – кадифе,
а слънцето, целувайки телата ни,
позлата върху тях ще накове.
И макове червени ще изгряват
във дирите, останали след нас,
на облаци ще разцъфтяват,
ще триумфират с юнската ни страст.
До тях небесните метличини
стебла любовно ще извиват,
щастливи и доволни, и обичани
със син копнеж ще ни заливат.
Макове, метличини и маргарити,
потапят ни във цветното безвремие,
и трудно ще е да останем скрити...
и юни свърши... Събуди се! Време е!
© Арина Всички права запазени