За амулетите
Амулетите, за тях понятие най-общо
Дава Лесничея тук, предмети силни са те!
Енергия душевна носят – за съзнанието са нов труд.
Врати и пътеки нови отварят несъмнено.
Светлина са те, душевно Слънце ново!
Съзнанието се храни с чувства и мисли нови.
С тази скромна „реклама“ се ограничавам.
С неща конкретни - сега да продължа.
От Кедър, дъб, дрен (дрян) и коприва,
Прави амулети Лесничея скромно,
Хоби за Ръцете му е делото това.
Двойна, тройна за Душата полза и храна.
Всеки предмет Енергия има различна-различно.
Ръцете се най-вече с тази енергия хранят.
В душата, в тялото, клетките
Лее се тя от предмета по-силен.
В съществата живи най-вече сила има -
В Дървета, животни, хора, треви.
Дървото по начало на битието велико е
Символ - с корените свои, ствол и корона.
И не от дърво амулетът може да бъде,
Но ще му трябва зареждане-захранване човешко.
Камъните, дървото - за амулета са субстанции най-годни.
Слушайте нататък за амулетите „мои“.
Кедрите – сибирски, атласки - са дървета силни.
За мен - всяко дърво - сила и чувства различни извиква.
И така - амулетите мои имат за дърво първо – кедър.
Кедърът дава-лее за душата дух радостен и бодър!
Дъбът на място второ идва с мъжката си сила.
Носи Дух равновесен – на емоции равновесни.
Дренът сила особена-специална дава -
Тъга лека, на чувствата - дълбочина, пълнота.
Копривата има за душата огън, топлина.
Енергия Слънчева изправно съдържа,
Чрез власинките - „трънчета“ безвредно-силни,
Благодатна е тя, и е от същества вредни защита.
Два рунични Знака на амулетите още слагам.
Руните - турисаз и алгиз - със защитно и значение друго.
За руните повече в итернет ще узнаете вие,
или от Лесничея лично, (ако е съдба такава).
Как се амулетът носи – на врата, на голо най-добре е.
И добре е също да се сменя с друг през ден.
И тези смени – свежест-радост ще ви бъдат.
Нещо малко странно ще ви кажа още.
Предмет всеки в амулет и талисман се превръща.
Когато човек го държи и поглажда редовно с Любов.
Да свети започва той, оживява и силен става.
Започва предметът да „храни“ човека тогава.
Вниманието ви още да обърна на Нещо
Вълшебно-просто - за разходката ваша.
Вземете в ръце камъче-камък от ваш‘та пътека.
Странно, но факт - ще дойде бодрост и сила за вас!
В амулетите – накрая да ви кажа – нужда
да се вярва няма.
Носете ги - с носенето се труди-развива
съзнанието ваше.
Щастието ще ви посети - животът по-друг ще става!
Ура!
Лесничея 10.03.2023 г.
© Леснич Велесов Всички права запазени