За Бенковски и неговата чета
Заклели се пред кръста и камата,
очите им - възторжени горят
Родината поробена и свята
да освободят или да умрат!
Сърца не траят робските окови -
не сме гяури, нито сме рая!
Душата на Шишманя още броди
и плаче за поробена земя !
Пожертвахте най-важното - живота
за свобода на Българска земя!
А Хвърковатата Ви чета ще препуска
завинаги във нашите сърца!
19:10
23.02.2014 година
© Манол Манолов Всички права запазени