За да е жива България
Дарил ни е Господ с прекрасна земя,
дарил ни е с кътче от Рая-
с море, с планини, с плодородни поля.
Друга такава земя аз не зная.
Но защо не сме на Бога благодарни?
Защо не сме доволни и щастливи?
Дали заради политиците бездарни,
или защото не сме работливи?
Много млади хора у нас мързелуват-
нито учат, нито пък работят.
Престъпници в селата ни върлуват-
малтретират, грабят и убиват.
Българският етнос намалява,
топи се като в сауна гореща.
Работи българинът в чуждата държава,
а за родината си рядко той се сеща.
Деца се раждат малко, смъртността - голяма.
Деца по улици и в болници умират.
И как да се разреши таз страшна драма,
щом безхаберието, катастрофите не спират?
И няма строгост, нито справедливост.
Корупция у нас като река тече.
Ще трябват нови кадри, пълни с решимост,
престъпността от корен да се пресече.
Мили млади хора, към вас отправям зов:
- създавайте семейства, раждайте деца!
Отглеждайте и възпитавайте с любов
достойни родолюбци със смели сърца.
За да е жива нашата България,
за да пребъде тя във вечни времена -
впишете с гордост в новата история
на Кирилица светлите си имена!
© Мария Събева Всички права запазени