18.02.2010 г., 14:20 ч.

За да се върнат 

  Поезия
510 0 2

За да се върнат

И да им кажем че ги обичаме

За да си пишем пак

И пак да се научим да сричаме

И по витрините да блестят пак мечтите ни

 

Някой каза

Че иска повече от мен

И сега

Му давам своя поглед върху света

 

Един човек веднъж ми каза

Да обичам

И аз с бутилката по люлеещия се тротоар

Напълних моментите си с момичета

 

Те знаят сега че не бях прав тогава

И се надявам да ми простят

Защото съм глупав когато е лесно да се играе

И съм слаб когато...

 

Но това не е за мен

Това е за калния свят от стъклени сгради

Където всеки се блъска да ти направи

Услуга

 

Това е за времето в което целувките

Понякога са по истински от ритници с тежки обувки

 

Това е за онзи момент

В който чувствата се измиват

И усмихнати

Можем пак да бъдем приятели

 

Ето това е

Фалшиво като евтин роман

Седнало на първия ред

С по два джокера в ръкава си

Това е

Което искаш от мен

И това получаваш

 

Това не е за мен

Мен вече ме няма

Почти

Това е за свободата която ни отнемат

Не всеки ден

А със всяко следващо вдишване

 

Това е

Защото ти искаш

И аз давам

 

Ти искаш да видиш света

Както аз го рисувам

Но очите ти се пълнят със сълзи

В очакване на нещо хубаво

 

Аз ще ти кажа сега

Как спрях да пия

И ще ти кажа

Как изгоних всеки дребен навик

Който ме убиваше...

 

Но това не е за мен

 

Това е

Защото ти искаш

И аз давам

 

Аз винаги съм давал

Може би повече отколкото е трябвало

И може би затова се чувствам като ограбен и...

 

Но това не е за мен

 

Това е за да се върнат

И да им кажем че ги обичаме

Преди да си заминат

Това е за да можем да виждаме

Като през чисто стъкло

 

Защото един човек веднъж ми каза

Да се върна където ми е най-хубаво

А аз тръгнах с посоката на вятъра

 

Защото ми каза

Да не се променям

А аз подстригах косата си

 

Защото ми каза

Да не пиша за себе си

Повече

И аз не можах

 

Защото ти искаш

И аз давам

Каквото ми е останало

 

17 февруари 2010

© Десислав Илиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "Това е за онзи момент
    В който чувствата се измиват
    И усмихнати
    Можем пак да бъдем приятели

    Ето това е
    Фалшиво като евтин роман
    Седнало на първия ред
    С по два джокера в ръкава си

    Това е
    Което искаш от мен
    И това получаваш"

    Декстър, не виждам нищо фалшиво в стиха ти. Фалшиво е единствено това, което написах в предишния си коментар...може би...а може би - не. Не знам... Истина е, че наскоро преживях нещо такова - отнесох се с някого така, че не му оставих възможност да направи друго, освен да ми отвърне с фалш...Може би...а може би - не...
  • !!!
    съкровен стих! бе удоволствие да прочета!
Предложения
: ??:??