ЗА ДА ЗАПОМНИШ МОЕТО ОБИЧАНЕ
За теб ще бъда топъл дъх в студеното,
вода, с която жаждата да угася,
небе, загледано в зеленото,
затичани към хребета поля.
Ще бъда птица, не видяла тъмното,
обгърната от ласкави крила.
Ще бъда стръкче, пръкнало се в стръмното,
с куража да надвие и скала.
Ще бъда огън, във сърцето луднал
от крехките езици на жарта.
Ще бъда тон от приказен и чуден
акорд на ангели от песента!
В косите си ще сложа диадема
със блясък на рубинова звезда.
И с чародейство и вълшебност
магично ще те запленя!
И в тайнството на нашето обричане
сълза от щастие ще съм изтичаща.
Ще бъда цвят, със който пролетта закичва ни,
за да запомнеш моето обичане!
© Таня Ив Всички права запазени
с куража да надвие и скала."
Много ми хареса!
Сърдечен поздрав, Таня!