Всеки ден - по сто коремни
Гошко правеше в снега!
Срещнат ли го извънземни
вечер в близката гора,
из небесните пространства
смело с тях да полети!
Месеци наред да странства
сред красивите звезди!
И след време, щом се върне
тук - на родната Земя,
с остър ум… да а превърне
във площадка за деца!
Всяка - атомна централа
със несигурни стени
да превърне той във зала
за забава и игри!
Всеки цех за бойни пушки
да направи Лунапарк,
със пързалки, с катерушки
и с чудесен Зоопарк!
Много фабрики с комини
за безмислени неща
да превърне във градини
със басейни и цветя!
А пък всички… лоши хора
от диктаторски страни
да ги прати сред простора,
да живеят дълги дни!
Да общуват там, с роботи,
със изкуствен интелект.
И след време… да работят
за доброто на човек!
Юри
Йовев
Ноември
2023 г
© Yuri Yovev Всички права запазени
Весели празници! 🍀😊