За живота
Животът - като влак на гара,
тръгва бавно, пъшка, пуска пара,
но скоростта веднъж набрал,
лети към нежелания финал.
Понякога сме волни машинисти
- друг път отчаяни статисти.
Съдбата мята ни от бряг на бряг
на времето във лудия му бяг.
Вчера щастлив - днес печален,
всеки миг… просто е реален.
Изборът - тайна от отвъдни светове,
актьорите реди и развръзките зове.
© Запрян Колев Всички права запазени