Има строги правила
за колите със сирени.
Дайте им свободен път,
за да минат те на време.
Някой е забравил
парната ютия,
шнура не изключил.
Става олелия...
Дим и огнени езици
лазят по стените,
но пристигат огнеборци
и се спускат от колите.
Само миг и от пожара
няма и следица.
Във пейзажа весел
пее пъстра птица.
Чуй, линейка със сирена
улицата огласява -
тя не помни да е уморена,
нали здравето дарява...
Движи се със бясна скорост
полицейската кола -
днес престъпника се гони,
но по други правила.
Има строги правила
за колите със сирени.
Дайте им свободен път,
че да минат те навреме!
© Дияна Всички права запазени