Имал Кòсът във гората
най-голямата заплата,
че макар и малко прост,
важен е заемал пост.
Но... решила Кума Лиса
с хитрост Коса да стъписа,
та нали от завист, злоба,
все копаела му гроба,
пък и... като секретарка
вземала му точна мярка.
- Дай ми, Косе, яйчице,
че отсичам туй дръвце!
- Не плаши ме ти, Кумичко,
в приказка остана всичко.
Тя, продаде се, гората.
Можеш да сечеш дървата.
- И гнездото ще съборя.
- За голямо днес се боря,
а за поста, що заимам,
склад за яйчица си имам.
Ти, със заповед, да ме прощаваш,
в друга служба заминаваш.
Секретарка съм си взел -
братовчедка на орел.
© Харита Колева Всички права запазени