Отива ли си любовта или умира,
когато топлина и нежност не намира
или завинаги при нас остава
за да прощава, без да укорява.
До колко пъти любовта прощава,
нима достойнство тя не притежава?
Защо на лошите се най-раздава,
а свестните ги някак подминава?
Макар във женски род и крехка,
със мъжка сила поразява,
отива си след битки тежки,
дори във загубите побеждава.
Тя винаги е истинска и цяла,
не се дели дори и при раздяла,
от векове изгаряна на клада -
безсмъртна е и вечно млада.
Пристига и си тръгва без да пита,
отрова за едни, за други - медна пита,
понякога и втори шанс дарява,
за трети – с Господа се съвещава.
© Ивон Всички права запазени