26.11.2014 г., 22:26 ч.

За мафията в бяло 

  Поезия » Гражданска
355 1 0


За мафията в бяло

Не мога в кожата си да се побера,
че мафията е в престилка бяла.
Не мога този срам да разбера,
та тя е  по петите ми  вървяла !

Аз доживях сега, до този срамен ден,
до тази гадна лекарска развала!
 От ужас аз дори съм вцепенен!
Къде на лекарите е морала?!

О, част от лекарите  в наши дни
си правят своя бакалия!
Изгубили са свойта съвест и мечти...
и с здравето ни въртят търговия!

Те газят клетвата на Хипокрит
и я разменят за мангизи!
Изнудванията, кога ще спрат,
и преправените епикризи?!

И вместо да преследват болестта,
те търсят само келепира,
за тия гафове сега скърбя 

и тая пошлост ме нервира!

О, колко се е деградирал този сват!
Щом лекувянето ни  не струва!
Аз чакам тия дейности да спрат,
и лекарите  пак да залекуват!

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??