Аз не така почувствах, че живея!
Душата ми във гьол се окопа!
Бях спрял, за малко, песните да пея!...
За тези дни сега ме заболя!
Аз търсих други истини в живота.
Изгубих в скитането свойта цел.
Туй беше на заблудата хомота,
но пак съм правилния път поел!
© Христо Славов Всички права запазени