17.03.2017 г., 17:34 ч.

За моето Цвете 

  Поезия » Любовна
1144 2 3

              

 

Как може, да е толкова красива?

В погледа й - цялото небе!

Светът в усмивката й се побира...

Напомня ми на бягащи коне...

 

Не е златна, нито скъпоценна.

Тя е въздух! Огън! И живот!

Тя е всичко истинско (за мене).

Сякаш, да откриеш Еднорог!...

 

Някак...Свети образът й в тъмнината

И светът на любовта й се крепи!

Вярвам само в нея. И в чудесата!...

В две красиви, ангелски очи!

 

Как може да е толкова красива?...

И истинска! И моя...Сякаш вечно...

И през девет планини ще я достигна,

Ако огнен дракон, иска да я вземе!

 

Не умира любовта, ако е свята!

(Дори и в Ада ,ще я отнеса с мене!)

И пак,ще имам Ангел, в небесата,

Нагоре, всеки път, като погледна!...

 

     Посветено на Станислава Спасова

© Andriana Valkanova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??