23.03.2008 г., 13:55 ч.

За мойте малки, тайни изневери* ( анти стих) 

  Поезия
653 0 2
За мойте малки, тайни изневери*

Когато тръгнах по пътя към тебе,
разбих един живот на прах и перли.
Когато си отидох от себе си,
събирах парченца жалка гордост.

Когато вървях срещу реката,
пристъпях леко по брега.
А той от тежките ми грехове се срути
и за облаци се хванах, за да не умра.

Когато от инат и смели копнежи,
полетях право към слънцето,
за да стигна нелепите си стремежи,
направих и двама ни нещастни.

Днес се реем като самотни врани,
гонещи безплътните звезди.
И чакаме всичките кървави рани
животът ни грубо да потуши.

А все още дори ни няма.
Художникът не ни е нарисувал,
чакаме един от друг да бъдем създадени,
а неподходящи боички някой купувал.

И все още сме само измислици свежи
на някой просяк заспал под звездите,
и сме само безбройни копнежи
на блясък от огледала из дните.

© Свобода Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??