Приятел - значи да обичаш,
да подкрепяш и да страдаш!
И под ударите на живота,
да падаш и да ставаш!
Приятел трудно се намира,
изгодата по-силна е, така е!
Но в трудните моменти се разбира
кой приятелството знае!
Колко тъжно е да знаеш,
че всеки лъже те в очите!
И колкото и да се стараеш,
думите разбиват ти мечтите!
И ето, тук се появявя някой,
който го е грижа!
Някой, който ръка протяга,
изслушва те и със съвет помага!
Тогава се усмихваш и разбираш,
че приятел все пак до тебе има!
От чашата живот дълбока глътка ти отпиваш,
тъй минават пролет, лято, есен, зима!
Спомням си, когато тук пристигнах,
уплашена, отчаяна дори!
Тогава смелост в мен постигнах,
защото ми я вдъхна ТИ!
После се отпуснах,
съмненията се укротиха!
В живота смело аз се впуснах
и приятели се появиха!
И ето, днес, на този ден,
когато всеки своя път поема!
С чисти пожелания от мен
и приятелство едно във цялата вселена!
© Мариета Байкушева Всички права запазени